Afklaring af skatteforhold

Alle nyansatte bør kontakte SKAT ved ankomst til Danmark.

2018.01.11 | Anne Pletschette Langer

Logo SKAT

Det er vigtigt, at alle uanset tilknytning, ansættelsesstatus eller varighed på ophold kontakter SKAT i forbindelse med deres ankomst til Danmark. SKAT har strammet op på, hvem der bliver skattepligtige til Danmark, og det er nu meget få, der kan undgå fuld skattepligt. Hvis man ikke kontakter SKAT, kan man risikere et stort skattesmæk senere hen. Det har vi oplevet med stipendiater, der har troet deres stipendium var skattefrit, og senere har fået en stor opkrævning af SKAT, da dette ikke var tilfældet.

Vi anbefaler derfor alle stipendiater, gæsteforskere, ansatte forskere m.fl. at kontakte SKAT for at afklare deres skattesituation. Det letteste vil være at tage ned på ICS’en og forhøre sig direkte hos SKAT – enten som del af Getting Started in Denmark arrangementet eller på egen hånd. Alternativt kan man skrive på mail (se under Contact) eller ved at udfylde formularen 04.063. Gæsteforskere anbefales at udfylde papirversionen af formularen.

Ansatte på forskerbeskatning

Ansatte på forskerbeskatning skal ikke registreres hos SKAT, men hvis de har global indkomst (f.eks. fast ejendom, aktier eller andre indtægter), skal de beskattes af denne. Derfor anbefaler vi også ansatte på forskerbeskatning at kontakte SKAT.

Læs mere om beskatning på IAS-hjemmesiden

Administrative conditions

1961 / i43